Rólunk

Aktív Tudás = Magabiztos nyelvhasználat

Az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer lényege már a nevében is benne van. Aktív tudás. Mindenki erre szeretne szert tenni, amikor elkezd nyelvet tanulni. Hiszen csak a bizonyítványért nem érdemes: azt legfeljebb a könyvespolcra teheted ki, de állást nem fog szerezni neked, és nem is boldogulsz vele külföldön. Aktív nyelvtudással viszont igen. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Valódi, magabiztos, aktív tudást ad

Ha tanultál már, de mégsem tudsz megszólalni angolul az nem ugyanaz, mintha sohasem tanultál volna. Ilyenkor a korábban megszerzett tudásod passzív, amit éles helyzetben, amikor kommunikálnod kéne, valamiért nem tudsz használni. Pedig a szókincs és a nyelvtan is ott van valahol a fejedben. Miért nem tudod kapásból használni? Mert soha nem vált rutinná, nem gyakoroltad eleget. Egy állásinterjún, vagy a repülőtéren viszont nem fognak rád órákig várni, amíg összeraksz egy mondatot. Ahhoz, hogy magabiztosan, folyékonyan tudj angolul, aktív nyelvtudásra van szükséged. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

A saját tempódban haladhatsz

Mindenki más ütemben halad a tanulás során, és jut el a kezdőtől a haladó szintig. Ez nem azt jelenti, hogy akinek nincs jó nyelvérzéke, nem tud megtanulni angolul: megfelelő szorgalommal mindenkinek sikerül. Viszont, ha csoportban tanulsz, mindig lesznek olyanok, akik kevesebbet tudnak, mint te. Így pedig könnyen megunhatod az egészet. Fordított esetben pedig nem érted a leckéket, nem tudsz fejlődni, mert nincsenek biztos alapjaid, amire építkezhetnél. Ezért fontos, hogy mindig a saját szinteden kezdj el tanulni és azután a saját tempódban haladhass a céljaid felé.

Viszont ha az ügyetlenebbek miatt az egész csoport lassabban halad, könnyen megunhatod az egészet. Fordított esetben pedig nem érted a leckéket, így nem haladsz sehova, hiszen nem alakul ki biztos alap, amelyre építkezhetnél. Ezért fontos, hogy mindig a saját szinteden kezdj, és azután egyéni ütem szerint haladj tovább. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

A saját szintedről indulhatsz

Mielőtt elkezdenéd a nyelvtanulást, ki kell töltened egy szintfelmérőt, hogy tudd, honnan indulj. Ez nem teszt. Kifejtős kérdésekből áll, amelyekre összesen 35 perced van. A teszteket személyesen értékeljük ki, így fel tudjuk tárni a hiányosságokat és az is kiderül, ha például egy szabályt valamiért rosszul alkalmazol. Ezek ismeretében sorolunk be egy tudásszintre és kapod meg az első leckéidet. Az Aktív Tudásnál nyolc tudásszint van a kezdőtől a haladóig. Minden szinthez 35–40 lecke tartozik, egy-egy leckéhez pedig 60 feladat és 500 példa. A leckék egymásra épülnek: amíg nem csinálod meg az egyik leckédet, a rendszer nem küldi a következőt. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő ütemben haladhatsz a célodig. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Szerezz rutint!

Az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer a beégetés (burn-in) elvét alkalmazza. Egy-egy lecke egy bizonyos dologra, szabályra vagy jelenségre koncentrál, hogy ne kelljen megosztani a figyelmedet, és alaposan begyakorolhasd az adott dolgot. Csak így tehetsz szert arra a rutinra, amely a magabiztos nyelvtudáshoz szükséges. Ugyanúgy, ahogy például biciklizés vagy autóvezetés közben sem kell azon gondolkodnod, hogyan tartsd egyensúlyban a kerékpárt vagy mikor válts. Ha pedig megszólít egy külföldi a Hősök terén, akkor többé nem tart majd percekig összeraknod egy angol mondatot. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Új leckék, új feladatok, új lehetőségek

Ha valami unalmas, attól egy idő után elmegy a kedvünk. Ha viszont folyamatosan fenn tudjuk tartani a figyelmet és minden napra jut egy újabb sikerélmény, akkor te is szorgalmasabban fogsz gyakorolni. Az Aktív Tudás tananyagaiban leckénként 500 példát kapsz, hogy alaposan begyakorolhasd az adott szabályt. A leckék megszövegezésénél kerültük a bonyolult megfogalmazást és a szakzsargont, hiszen a lényeg az, hogy megértsd, miről van szó, és ne und meg a tanulást. A cél az, hogy az online angoltanulás ne csak hasznos legyen, de izgalmas is. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Folyamatos visszajelzést kapsz a fejlődésedről

Csak akkor tanulunk szívesen valamit, ha érezzük, hogy fejlődünk. Ha a tanár nem ad visszajelzést, és fogalmunk sincs, hol járunk éppen, akkor nem látjuk az értelmét a tanulásnak. Az Aktív Tudásnál öt teljesített lecke után egy gyorsteszt következik, hogy leellenőrizzük a tudásodat, és te is visszajelzést kapj a fejlődésedről. A minimum 80%-os végeredményt tekintjük sikeresnek, csak ezután tudod megrendelni a következő 5 leckédet. Nem hagyjuk, hogy lemaradj, de azt se, hogy kimaradjon valami, amire később szükséged lehet. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Nincs anyagi kockázat

A nagycsoportos nyelvórák nem sokat érnek, hiszen ott nem kerül rád elégszer a sor, nem tudsz gyakorolni. Egy kiscsoportos vagy egyszemélyes nyelvóra viszont sokak számára túl sokba kerül. Az Aktív Tudás online angol leckéi személyre szabottak, mégis megfizethetők. Ráadásul nincs anyagi kockázat: ingyen megnézhetsz öt leckét, és csak akkor vásárolod meg a folytatást, ha azok tetszettek. Ráadásul nem kell az összes tananyagot egyszerre megvásárolnod, hanem mindig csak a következő öt leckét. Ha valamiért abba akarod hagyni, egyszerűen nem veszed meg a következő csomagot. Nem az a célunk, hogy „lehúzzunk”, hanem, hogy megtanítsunk angolul. Erről szól az Aktív Tudás online angol tanulási rendszer.

Próbáld ki ingyen!

Ha magabiztos, aktív nyelvtudásra szeretnél szert tenni, és szívesen kipróbálnád a szintednek megfelelő első 5 online angol leckét, kérd őket most ingyen!